4 weetjes over topmerk Monnalisa


Het Italiaanse Monnalisa is één van de topmerken die je terugvindt bij Ju-Ly Fashion. In de wereld van fashion neemt Monnalisa een bijzondere plaats in. Maak kennis met dit unieke merk aan de hand van 4 interessante weetjes.

Oprichters staan na 50 jaar nog aan het hoofd

Piero Iacomoni en Barbara Bertocci richtten Monnalisa op in 1968 in het Italiaanse Arezzo. Een halve eeuw later zijn de oprichters er nog steeds bij. Piero is voorzitter, Barbara designer. Monnalisa staat nog steeds voor lifestyle, elegantie en veelzijdigheid. Het merk heeft verschillende collecties, waarvan Ju-Ly Fashion er 3 verdeelt: MonnalisaMonnalisa Chic en Monnalisa Couture.

Duurzaamheid is geen hol woord

Monnalisa hecht veel belang aan een aantal waarden. Duurzaamheid is daar één van. Dat uit zich in sociaal verantwoord ondernemen, topkwaliteit en zorg voor het milieu. Die filosofie wil Monnalisa verspreiden doorheen de hele groep: van de eigen medewerkers en het management over de onderaannemers en de toeleveranciers tot de klanten. En dat blijft niet zonder gevolg: Monnalisa mag terecht uitpakken met een groot aantal certificaten en labels.

Monnalisa vind je in 64 landen

Uitbreiden naar nieuwe markten is altijd een deel geweest van de filosofie van Monnalisa. Vandaag is het merk dan ook te krijgen in 64 landen over bijna de hele wereld: Europa, Azië, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika. Je vindt Monnalisa – afhankelijk van het land – in multi brand-winkels, in single brand Monnalisa-winkels en op webshops, zoals Ju-Ly Fashion.

Monnalisa is wel degelijk genoemd naar de Mona Lisa

Over de oorsprong van de naam vertelde oprichter Piero Iacomoni dit aan FG Magazine: “Toen ik 19 was, zocht ik mijn richting in het leven. Ik maakte een trip van Italië naar Parijs met een Lambretta-motorfiets en mijn eerste stop was het Louvre. Ik zag een grote massa mensen in bewondering voor een schilderij: een icoon van de schilderkunst, een van ’s werelds bekendste kunstwerken, gesigneerd door het grote Italiaanse genie Leonardo da Vinci. Het is op dat moment dat ik besliste dat dit de juiste naam was voor mijn ambitieuze dromen, ook omwille van de verwijzing naar perfectie en Italiaanse kwaliteit.”

Wil jij ook een topstuk van Monnalisa toevoegen aan de kleerkast van je dochter? Bekijk vandaag nog ons aanbod van drie Monna Lisa-collecties: MonnalisaMonnalisa Chic en Monnalisa Couture. Of contacteer ons voor meer info.